Genealogische Homepage Jan Oosterhof

  Onderzoek families Oosterhof, van der Kooi, Rekers en Westhuis

  Parenteel Pieter de Haan en Lena van Eck

  Grietje de Haan

  KwartierstaatpieterdehaanenlenavaneckthumbGrietje de Haan wordt volgens haar huwelijksakte geboren omsteeks 1801 in Kamerik en Houtdijken. De kinderen uit het huwelijk van haar ouders zijn gemakkelijk te vinden. Echter, van Grietje geen spoor. Er bestaat geen enkele twijfel over haar identiteit en haar naam. Je zou nog kunnen denken dat er sprake is van een andere voornaam omdat in dezelfde periode wel een zuster wordt geboren. Maar uiteindelijk blijft haar geboorte (doop) onvindbaar. Let er even op dat in de parenteel van Pieter de Haan en Lena van Eck ook de echtgeno(o)te(s) van de kinderen worden weergegeven. Zij hebben zeven kinderen. Klik op het plaatje rechts voor het grote beeld. Ik heb niet alle kinderen volledig uitgezocht, vandaar dat niet alle gegevens zoals geboorte etc. erin staan.

  Een mogelijke verklaring nog zou kunnen zijn dat zij in Harmelen is geboren omdat een van haar broers daar ook wordt geboren. Echter hij staat gewoon in de lijst bij Kamerik. Ik laat het er maar even bij.

  kamerikthumbGrappig is wel dat Jan en Tineke in deze omgeving gewoond. Het is ook niet zo ver van Alphen aan den Rijn, de plaats waar we zelf dertig jaar hebben gewoond. Ik had overigens nog nooit van Houtdijken gehoord. Het kan verkeren! Ik heb voor de beeldvorming toch even de huidige kaart erbij gezet, zowel een overzicht en een detail.

  Blijkens Wikipedia was Kamerik van 1811 tot 1889 een zelfstandige gemeente. Het bestond uit de heerlijkheid Kamerik en Houtdijken. Op de detailkaart is Houtdijken prima te zien. De bebouwing is een beschermd dorpsgezicht en ligt aan de Kamerikse wetering. Kamerikomgevingthumb

   

   

   

   

   


  Please publish modules in offcanvas position.