Johannes Conradi

Verkoop eigendom


 

Decreet Napoleon

orginele decreetnapoleonNapoleon, de goede  man stelde tijdens zijn bewind het  hebben van een achternaam verplicht. En sindsdien zitten we ermee. Niet dat het onhandig is of zo, maar het idee dat we dat van hem hebben nietwaar. Bijgaand het decreet. Niet iedereen gaf gelijk gehoor aan het bevel en in andere delen van Nederland en Europa was het hebben van een achternaam al veel eerder de gewoonte. 

In de westerse wereld gaat voornamelijk de achternaam van de vader over op die van het kind. In Nederland is het de gewoonte om iemand bij zijn voornaam en daarna met de achternaam te noemen. In Hongarij is het de  gewoonte om eerst de achternaam te schrijven en daarna de voornaam.Decreet Napoleon De Nederlandse tekst staat hieronder weergegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pro-Gen

plaatje progenIk gebruik al heel lang voor het bijhouden "mijn"genealogie programma Pro-Gen. En als met zovele dingen, je went er aan. Na zovele jaren kan je ermee lezen en schrijven terwijl je  nog steeds niet alle mogelijkheden kent. Het programma is een windows programma, maar stamt nog uit de DOS tijd en dat is op sommige punten merkbaar. Met name als het gaat om het koppelen van gegevens op mijn computer aan personen in mijn programma is dat moeizaam, eigenlijk ondoenlijk. Ook het koppelen van foto's aan personen is nog steeds een lastig punt, maar ik heb van de makers begrepen dat daar aan wordt gewerkt. Onlangs heb ik oon het programma van de NGV gekocht maar ik merkte dat het overnemen van gegevens toch niet geheel zonder problemen verloopt. Ik heb dus besloten bij Pro-Gen te blijven. En...wat Pro-Gen heel goed kan, is het maken van een hele mooie grafische kwartierstaat. Hier heb je wat en daar laat je wat. En mocht je er een willen, geen probleem, ik stuur hem graag naar je toe.

cirkeldiagramprogen

Natuurlijk kan er ook een "gewone" uitvoer worden gemaakt:

Genealogie van Claus George Willem Otto van AMSBERG

Bestand             :   C:\PG30\NL\DATA\VORSTEN

Datum               :   12-07-2018

Selectie              :   'Personen in genealogie van Claus George Willem Otto van AMSBERG [39]'

Sortering            :   Per tak

I.1               Claus George Willem Otto van AMSBERG, geboren op 06‑09‑1926 te Dötzingen, overleden op 06‑10‑2002 te Amsterdam op 76-jarige leeftijd, begraven op 15‑10‑2002 te Delft. Jonkheer van Amsberg, Prins der Nederlanden.

Gehuwd op 39-jarige leeftijd op 10‑03‑1966 te Amsterdam met Beatrix Wilhelmina Armgard van ORANJE NASSAU, 28 jaar oud, geboren op 31‑01‑1938 te Soestdijk, gedoopt (nh) op 12‑05‑1938 te Den Haag. Koningin der Nederlanden 1981, Prinses van Oranje Nassau, Prinses van

Lippe Biesterfeld, dochter van Bernhard Leopold Frederik van LIPPE BIESTERFELD en Juliana Louise Emma Maria van ORANJE NASSAU.

Uit dit huwelijk:

  1. 1. Willem Alexander van ORANJE NASSAU, geboren op 27‑04‑1967 te Utrecht.
  2. 2. Johan Friso van ORANJE NASSAU, geboren op 25‑09‑1968 te Utrecht.
  3. 3. Constantijn van ORANJE NASSAU, geboren op 11‑10‑1969 te Utrecht.

© 2021 Jan Oosterhof

Please publish modules in offcanvas position.