Toegang tot het afgeschermde gedeelte van de site


Openbaarheid van gegevens

Om privacyredenen worden de aktes van de burgerlijke stand pas na een bepaalde periode openbaar gemaakt. Zo komen overlijdensaktes na 50 jaar, huwelijksaktes na 75 jaar en geboorteaktes pas na 100 jaar vrij. Dat betekent dat de volgende periodes in in te zien zijn: Geboorteaktes 1811-1916, huwelijksaktes 1811-1941 en overlijdensaktes 1811-1966. Omdat sommige archieven de aktes in blokken van vijf of tien jaar publiceren, kunnen deze jaren in de praktijk nog afwijken.

Om de privacy regelgeving zo goed mogelijk te waarborgen moet er op deze site worden ingelogd om persoonlijke gegevens te kunnen zien. Bovendien is het ook nog eens zo dat de gegevens van de ene familie niet zichtbaar zijn voor de andere familie. Ik ken aan ieder die zich op deze site rechten toe die het mogelijk maken om eigen gegevens in te zien maar niet die van een andere familie. Verder is het ook zo dat bij het invoeren van de wet er misschien nog verschillende meningen zijn over wat nu wel en wat niet mag als het gaat om de verwerking van genealogische gegevens.

In het afgeschermde gedeelt krijgt u over het algemeen een pagina te zien waar de gegevens van u zelf staan. Dat gaat in de vorm van een pagina waarop de gegevens staan en om het makkelijker te maken zitten er aan de linkerkant twee indexen waarop geklikt kan worden. De pagina met de gegevens springt dan vanzelf naar de gewenste plek. Ook voor de menu's geldt dat alleen de menuitems zichtbaar zijn voor degenen die zijn ingelogd. Blijft het wat overzichtelijker.


© 2021 Jan Oosterhof

Please publish modules in offcanvas position.