Het waarom en hoe.....

welkomHeel lang al!

Al heel lang houdt ik mij bezig met het onderzoek naar de families waarmee ik verbonden ben. In de loop der jaren kwam er ook steeds meer bij kijken. Het bouwen van een website bijvoorbeeld. Het is opmerkelijk hoe in de loop van de jaren het allemaal is veranderd. De enorme ontwikkelingen die via het internet beschikbaar kwamen. De eerste jaren via een modempje en het telefoonnet. De genealogieprogramma's die beschikbaar kwamen. Het is eigenlijk teveel om op te noemen. Van alle ontwikkelingen is die van het internet wel de meest in het oog springende ontwikkeling. Alle bronnen zijn inmiddels rechtstreeks te benaderen en als je een willekeurige naam intikt dan is het vrijwel zeker dat er al onderzoekers met die naam bezig zijn geweest en er gegevens beschikbaar zijn.

Internet

Het internet is een voortdurende bron van veranderingen geweest met name ook de social media. Deze zijn van enorme invloed op de manier waarop mensen van informatie worden voorzien. Heel handig als je een website wil promoten. Het is aardig om eens te kijken op het web als je je eigen achternaam intikt wat er  dan allemaal tevoorschijn komt. De bedoeling is ook dat bij het intikken van de naam Oosterhof, van der Kooi, of welke dan ook die op mijn website staat,  mijn website bovenaan staat, een mooie wens maar niet zo makkelijk te realiseren.


Toegang tot het afgeschermde gedeelte van de site

geheimVanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevens bescherming van toepassing. Deze wet is in de gehele Europeese Unie van toepassing en dat betekent dat dezelfde privacy wetgeving overal hetzelfde is en ook van toepassing op de gegevens die op deze website staan vermeld. Je mag alleen gegevens verwerken als daarvoor een wettelijke grondslag aanwezig is. Het is op mijn site zodanig geregeld dat gegevens van levende personen niet worden weergegeven. Voor personen die wel worden weergegeven hanteer ik de regels die ook door de overheid worden gehanteerd. Zie voor een verdere uitleg zie hieronder! Ik wijs er met nadruk op dat voor iedereen geldt dat mochten er bezwaren bestaan tegen het opnemen van gegevens op deze site en dit kenbaar wordt gemaakt ik die gegevens onmiddelijk zal verwijderen. Het betekent ook dat als je registreert op mijn site je toestemming geeft voor de plaatsing van je gegevens op het afgeschermde gedeelt van de site.

Voor familieleden bestaat de mogelijkheid zich op deze site zich te registreren. Het is eenvoudige procedure, u vult het registratieveld in onder Log in. U vult een gebruikersnaam en wachtwoord in. Ik krijg daar een berichtje van en vervolgens krijgt u toegang tot het afgeschermde gedeelte. Allemaal vanwege privacy, ik doe dat niet voor de lol. Ik mag simpelweg geen gegevens publiceren die vallen onder de CPB regels. Niet iedereen krijgt dezelfde rechten, dat hangt af tot wellke familie u behoort. Gaat allemaal geautomatiseert. Ik moet alleen even op een link klikken en klaar is Kees.


Pagina 1 van 2

© 2021 Jan Oosterhof

Please publish modules in offcanvas position.